A Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén Charles Leclerc és a Ferrari pole-jánál már csak Lewis Hamilton szenvedése volt meglepőbb, a Mercedes hétszeres világbajnoka ugyanis csak a hetedik helyre kvalifikálta magát. „Hiányzott a tapadás, túlkormányzott volt az autó, és sajnos már nem lehetett rajta javítani” – panaszkodott a brit.

A harmadik szabadedzés és az időmérő között szembetűnően sokáig matattak a Mercedeseken, főleg azok első részén, viszont Valtteri Bottas esetében kifizetődőnek bizonyultak a változtatások, mivel a harmadik lett a finn, de ő sem volt maradéktalanul elégedett.

„Most vissza kell térnünk a tervezőasztalhoz” – jegyezte meg az idei eddigi legpocsékabb időmérőjét záró Hamilton, aki azt is elárulta, hogy valóban változtattak az autón, habár csütörökön nem érződött rossznak. „Noha Valtteri valamit ki tudott hozni a helyzetből, világos, hogy voltak ma problémáink.”

Arról is beszélt a bajnoki tabella éllovasa, hogy nehéz versenye lesz, méghozzá joggal érzi így, mivel Monacóban a legnehezebb az előzés. „Azt hiszem, remélhetőleg a minimum az, ha a hetedik helyen végzek, de bízzunk benne, hogy ennél előrébb tudunk majd törni” – tekintett előre.