Max Verstappen a 2021-es Forma-1-es szezonra bajnokesélyessé lépett elő. A Red Bull hollandja a kezdeti sikerek után azonban lemaradni látszik, melynek már apja, Jos Verstappen is hangot adott.

Habár a 23 éves pilóta jelenleg jól érzi magát az energiaitalosoknál, menedzsere, Raymond Vermeulen nem zárja ki, hogy ügyfele a közeljövőben egy másik istállóval köt szerződést.

“Így megy ez a Forma-1-ben. Ez egy folyamatosan változó világ” – mesélte egy holland lapnak. “Ha az erőfeszítések ellenére nem jön össze a siker, fel kell tenni a kérdést, hogy mi a következő lépés.”

“Jelenleg azonban nem ez a helyzet” – tette hozzá Vermeulen, aki szerint még mindig a Red Bull az első számú választása Verstappennek. “A Red Bull elkötelezettsége nagyon fontos tényező. Egyetlen ember dönt erről: Dietrich Mateschitz [a Red Bull tulajdonosa – a szerk.]. Helmut Marko az ő jobb keze, ő felügyeli a Forma-1-es projektet. Ha megnézzük, mit csinál a Red Bull a motorfejlesztő részleggel, láthatjuk a csapat szenvedélyét.”

Innentől már csak az a kérdés, sikerül-e a Red Bullnak beérnie a Mercedest. “Még nem vagyunk ott, de jó úton járunk. Végső soron együtt szeretnénk nyerni. Közel vagyunk, de ez még nem elég. Max boldog a Red Bullnál, és csak ez számít” – mondta a menedzser.