2020-ban ugyan csak 17 Forma-1-es futamot tartottak a koronavírus-járvány miatt, a csapattagokat ez nem vigasztalta, ugyanis sokszor heteket kellett távol tölteniük otthonuktól, igazi pihenés nélkül a szünetmentesen egymás után következő versenyek miatt.

Az idei évre tervezett 23 futammal jó úton halad idén is a Forma-1 afelé, hogy elérjék a szerelők tűrőképességének határát. Néhány csapat a személyzet rotálásával igyekszik feloldani a problémát, de akadnak olyan alakulatok, ahol ezt nem teszik.

Rajtuk segíthet egy új szabály, melyről Dave Robson, a Williams teljesítménymérnöke szerint már folynak az egyeztetések. „Szó van arról, hogy korlátozzuk, hány ember vehet részt a versenyeken, de még arról is beszéltünk, hogy limitáljuk, hány futamon lehet jelen egy-egy személy a jövőben.”

Ha ezek a változtatások megvalósulnak, az hatalmas könnyebbséget jelent majd a szerelőknek. Robson munkájából fakadóan azt is megteheti, hogy otthonából dolgozzon, de jobban szereti a helyszínről követni az eseményeket. „Ez nehéz, sok minden hiányzik. Lemarad az ember rengeteg fontos dologról. Még mindig küzdünk a Coviddal, és közben ki kell találni, hogyan osszuk be a személyzetet 23 futamra. Jó a saját ágyadban lefeküdni, de én inkább vagyok ilyenkor a pályán” – mondta.