Emlékezetes volt, hogy a Forma-1-es Portugál Nagydíjon Charles Leclerc szinte egész hétvégén ekézte magát. A Ferrari monacói versenyzője főleg pénteken és szombaton volt csalódott.

Hogy hasonló ne, vagy csak ritkábban fordulhasson elő, Leclerc állítása szerint lépésről lépésre építi fel a hétvégéit ahelyett, hogy már az első pillanattól kezdve a határokat feszegetné. “Sokkal jobban vezetek, és jobb hellyé vált az autóm” – mesélte a kétszeres futamgyőztes a pénteki szabadedzéseket követően.

A hozzáállásbéli változás, illetve a javuló Ferrari együttesen tényleg meghozta a gyümölcsét: Leclerc a második 60 perces gyakorlást a Mercedes párosa mögött, harmadikként zárta, lemaradása ráadásul nem volt kéttized másodperc. Komoly különbség ez ahhoz képest, hogy tavaly a Spanyol Nagydíjon 1,2 másodperccel volt lassabb a vörös autó a feketénél.

F1: Új módszerrel lett gyorsabb Leclerc 2

Charles Leclerc

“Tavaly eléggé küszködtünk itt, de idén sokkal jobb az autó, ez nagyszerű. Különösen jó érzés ez a gyárban dolgozóknak, akik végre látják a számokon, hogy mennyit is javultunk tavalyhoz képest. Ez mindenkit motivál” – lelkendezett Leclerc.

“Az időmérő fontos ezen a pályán, de tudjuk, hol kell még javulnunk. Ha közvetlenül a Mercedes és a Red Bull mögött lennénk, az lenne a legjobb. Ez a legtöbb, amiben reménykedhetünk, ez a célunk” – tekintett előre a monacói.