A bahreini szezonnyitóhoz hasonlóan mindkét autójával bejutott a Q3-ba a Ferrari, ám a maranellóiak háza táján fordult a csapaton belüli sorrend, ugyanis nem Charles Leclerc végzett előrébb a Forma-1-es Portugál Nagydíj időmérő edzésén, csak a nyolcadik helyről indulhat.

„Nem voltam elég jó, nem sikerült úgy vezetnem, ahogy akartam, nagyon ingadozó voltam az egész időmérő folyamán” – hibáztatta magát a monacói, miközben a Sky Sports F1-nek nyilatkozva értékelt. „A szél mindenkit megtréfált, de ettől függetlenül nekem jobban kellett volna mennem.”

„Annak örülök, hogy a Q2-ből a közepes gumikon jutottunk tovább, de a Q3-ban nem végeztem elég jó munkát” – próbálta némi optimizmust csempészni gondolatai közé, kiemelve, hogy a taktika szempontjából így előnyösebb helyzetben lesznek. „Remélhetőleg nem veszítünk túl sok pozíciót emiatt az első körökben” – tette hozzá, utalva a problémás felmelegíthetőségre.

F1: Kiakadt a csapattársától kikapó Leclerc 2

Carlos Sainz három pozícióval előzi majd a rajtrácson Leclerc-t, ötödik lett ugyanis a spanyol. „Nehéz kvalifikáció volt” – hangoztatta.

„Viszont javultak az érzéseink a hétvége előrehaladtával. A Q2 elején forgalomba kerültem, ezért úgy döntöttünk, nem kockáztattunk, így a lágy abroncsokra váltottunk. Ezután volt két jó köröm a Q3-ban, tökéletest itt nagyon nehéz csinálni” – tette hozzá.