Mindössze hét ezredmásodpercen múlt Cunoda Jukinak, hogy továbbjusson a Q2-be a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. Kiesését a japán versenyző igencsak frusztráltan konstatálta már a csapatrádióban is, panaszkodva az AlphaTaurira – a mérnökének kellett nyugalomra intenie őt.

Cunoda azonban érezhetően nem nyugodott meg, értetlenkedését a sajtó színe előtt is folytatta. „Nem nyomtam keményebben a kivezető körön, mint normál esetben. A gumihőmérséklet is remek volt még a kör előtt, szóval nem tudom, mi történt, talán a beállítással lehetett a baj. Nem ebben a pozícióban akarok harcolni. Teljesítmény szempontjából az autóban simán benne volt a Q2, viszont én szenvedtem” – idézi az F2 tavalyi bronzérmesét a Motorsport.com.

F1: Kifakadt, kérdőre vonta csapatát az újonc 2

Nem volt könnyű dolga Pierre Gaslynak sem a másik AlphaTauriban: a francia, aki általában sziporkázni szokott szombaton, ezúttal csak a 12. helyre kvalifikált. Ennek ellenére Cunoda felvetette, . „Mindig más visszajelzést adok, mint a csapattársam, még akkor is, ha az ellenkezőjével próbálkozunk” – mélyedt bele a kérdésbe. „Ez egy kis kérdőjelet hagy bennem, hogy ugyanazt az autót vezetjük-e. Természetesen a két autó ugyanaz, de a karakterisztikájuk teljesen eltér egymástól.”

„Talán az eltérő vezetési stílus miatt lehet, de nem tudom, egyszerűen nem értem, mi történt, miért szenvedek ennyire” – zárta mondandóját Cunoda, aki a 16. rajtkockából várhatja a 66 körös versenyt. A japán egyébként biztatóan kezdte a szezont, hiszen a bahreini nyitóversenyen kilencedik lett, azóta viszont többször is hibázott: az imolai időmérőn például az autót is csúnyán lezúzta.

Frissítünk! (20:40)

Nem sokkal cikkünk megjelenése után bocsánatot kért csapatától Cunoda Juki korábbi kijelentései miatt.

„Szerencsésnek érzem magam, hogy egy csapatnyi tehetséges és szorgalmas ember dolgozik az autómon, a mai nyilatkozatomért pedig szeretnék bocsánatot kérni a csapattól” – írta a Twitter-oldalán Cunoda.

„Nem sikerült kihoznom a benne rejlő, maximális potenciált az autóból, és emiatt magamat frusztráltam. A mérnökeimmel ki fogom elemezni az adatokat, és biztosra megyünk abban, hogy javuljak holnapra.”