Amíg a két héttel ezelőtti Emilia-romagnai Nagydíjon mindkét autójával pontot szerzett a Ferrari, ez ezúttal csak Charles Leclerc-rel sikerült, akit a hatodik helyen intettek le a Forma-1-es Portugál Nagydíjon. Sokáig spanyol csapattársa, Carlos Sainz is a pontszerzők között haladt, de miután az utolsó körökben Pierre Gasly is elhúzott mellette, csak a tizenegyedik lett, noha az ötödik rajtkockából indult.

„A közepes keverékkel próbálkoztunk, hogy alá tudjunk vágni [Lando] Norrisnak, de nem sült el jól” – adott magyarázatot a visszaesésére. „Túl korán jöttünk ki, ezért elkezdtek szemcsésedni a közepes gumik, így visszaestem. Nem sikerült jól a mai nap, de várom a folytatást.”

Leclerc azonban az újabb pontszerzés ellenére sem tudtam elfeledni a szombati kisiklást, így a leintést követően tovább ekézte magát. 

„Borzasztóan szenvedtünk a közepes gumikon, de ennyire csak mi, nagyon szemcsésedtek” – támasztotta alá a Sky Sports F1-nek nyilatkozva, amire a csapattársa is panaszkodott. „Ha a hétvége egészét nézzük, nem végeztem jó munkát versenyzőként.”

„Nem sikerült kihoznom a legjobbat az autóból, mert nem volt egyenletes a teljesítményem. Ma viszont jó munkát végeztem, a nyolcadik helyről ugyanis ennél jobbat nem lehetett elérni” – tette hozzá a monacói.