A Forma-1-es Portugál Nagydíj pénteki napján a Mercedes gyorsabbnak bizonyult a Red Bullnál, ám a második szabadedzést megnyerő Lewis Hamilton lassabb volt, mint mercedeses csapattársa, Valtteri Bottas az első pénteki gyakorláson.

A portimaói köridőket nem is igazán érdemes összehasonlítani a tavalyi eredményekkel, hiszen az új szabályok miatt mindenki lassult az alacsonyabb leszorítóerő miatt. Ám Hamilton szerint nem csak ez nehezítette meg a pilóták helyzetét. A hétszeres világbajnok úgy gondolja, a Pirelli is ludas, és tehetett volna valamit az olasz gumigyártó, hogy ne legyen ennyire alacsony a tapadás.

“Tavaly túl kemények voltak a gumik, és idén visszatértünk ugyanolyan – ha nem keményebb gumikkal. Szerintem túl kemények a keverékek” – fakadt ki Hamilton a Pirelli döntése miatt, akik valóban a legkeményebb három abroncsukat bocsátották a csapatok rendelkezésére. “Ám mindenki ezeket használja, valahogy megoldjuk.”

A Mercedes britje nemrég elárulta, maradna még jövőre is a Forma-1-ben: épp egy Pirelli-teszt kapcsán derült ki róla mindez: