A Forma-1-es versenyzők közül egyedül Sebastian Vettelnek nincs nyilvános fiókja a közösségi médiában. A négyszeres világbajnok mindig próbálta a sajtót távol tartani a magánéletétől, így például nemigen ismerjük a sisak mögött rejtőző háromgyerekes apát.

Sejtésünk azonban lehet a személyiségéről. Az olyan tettek, mint amellyel a szezonnyitó Bahreini Nagydíj rajtceremóniáját befolyásolta, vagy éppen a Török Nagydíjon viselt sisakjának festése, igencsak árulkodóak.

Az Aston Martin pilótája 2020 elején, a koronavírus-járvány miatt sorra elhalasztott F1-es futamok idején sem tétlenkedett. Szabadidejében ugyan kipróbálta a szimulátorozás világát is, de az annyira nem jött be neki. Ehelyett inkább a mezőgazdaság felé fordította a figyelmét.

“Gondolkoztam, hogy mit tehetnék, és mi érdekelne” – árulta el Vettel egy interjúban. “Sportolóként elkezdett foglalkoztatni a táplálkozás: mit tehetnék, hogy egészségesebben étkezzek és többet kipréseljek a testemből? Az ember kérdez, és rájön, hogy nem minden zöldség ugyanolyan: nem minden almában van ugyanannyi tápanyag.”

“Ezért megragadtam a lehetőséget tavaly és elkezdtem tanulni erről. Izgalmas volt a gyakorlatban is megtanulni ezt, és olyan emberekkel beszélgetni, akik minden nap ilyenekkel foglalkoznak. Érdekes volt” – tette hozzá Vettel, aki szakmai gyakorlaton vett részt egy, a méhpopuláció stabilizálásáért és természetes növeléséért küzdő bioalma-termelőnél.