Borzalmasan alakult Sebastian Vettel első Forma-1-es futama az Aston Martinnal. A négyszeres világbajnok öt pontot gyűjtött Bahreinben – a képet árnyalja, hogy büntetőpontokról van szó: hármat az időmérő edzés után kapott szabálytalanságért, kettőt pedig a Bahreini Nagydíj leintését követően egy ütközés miatt.

A német pilóta a gyenge eredmények ellenére olyat is tett, amire az egész Forma-1-es közösség büszke lehet. Manapság már alig van olyan F1-es futam, ahol ne repülne át valamilyen légi jármű a rajtrács felett a start előtti percekben. Ez Szahírban sem volt másképp, ahol a nagydíj névadó szponzora, a Gulf Air egyik Boeing 787-9-ese kapta a feladatot.

F1: Teljesítették Vettel hatalmas kívánságát 2

A szereplés előtt azonban a repülővel több kört is megtettek próbaképpen a pálya felett. Ez nem tetszett Vettelnek Ted Kravitz, a Sky Sports riportere szerint.

“Seb azt gondolta, hogy ez üzemanyag-pazarlás. Emiatt Stefano Domenicalihoz, az F1 főnökéhez ment, hogy elmondja, nem tetszik ez neki. A Forma-1 megkereste a Gulf Airt” – mesélte a riporter. A légitársaság ezt követően bioüzemanyaggal feltankolt repülővel húzott el a rajtrács felett, így jóval kevesebb szén-dioxid jutott a légkörbe.