Rajtbüntetése után csak a mezőny végéről kezdhette első Aston Martin-os versenyét Sebastian Vettel, a négyszeres világbajnokot végül a 15. helyen intették le a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon.

Amúgy is küzdelmes futamát tizenegy körrel a leintés előtt egy kisebb malőrrel koronázta meg a német, aki megpöckölte Esteban Ocont, és mellette saját magát is megforgatta a célegyenes végén, miután az Alpine franciája megelőzte őt.

„Biztos voltam benne, hogy fog hagyni nekem helyet, de aztán bemozdult, és amikor mögé kerültem és fékeztem, már nem tudtam elkerülni” – nyilatkozta a balesetről Vettel.

A versenybírók mindenesetre a németet találták vétkesnek, így néhány órán belül öt büntetőpontot gyűjtött össze, a tízmásodperces időbüntetésén felül.

„Jó volt az első körünk, sikerült jól helyezkedni ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni, még ha a tempóval problémánk is akadt” – tért rá a versenyre. „Az sem segített, hogy volt egy kisebb kontaktom. Ezután úgy döntöttünk, a stratégiával próbálunk variálni, ezért megnyújtottuk az első etapot.

„Próbáltunk kicsit konzervatívak maradni, ugyanakkor kicsit többet is támadni. Ez végül nem bizonyult kifizetődőnek, de meg kellett próbálnunk az egykiállásos taktikát. Bizonyos pontokon még jónak is tűnt, de aztán elfogytak a gumik” – ecsetelte a probléma forrását.

Eközben csapattársa, Lance Stroll a 10. helyről indult és ugyanott fejezte be a szahíri nyitányt.