Akárcsak az emlékezetes tavalyi Szahíri Nagydíjon, a mezőny végéről kellett őrületes felzárkózásba fognia Sergio Péreznek, igaz, ennek oka ezúttal más volt: a mexikói a felvezető kör végén megállt a Red Bull-lal, és hosszú másodperceken át úgy látszott, hogy nem is tudja folytatni a mexikói.

„Örülök, hogy sikerült működésre bírni az autót” – nyilatkozta a Ziggo Sportnak Pérez, aki végül el tudott kecmeregni a boxutcáig, és onnan eredt a mezőny után, ahonnan végül ötödikként intették le a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon, pedig a többiekkel ellentétben háromszor hajtott ki kerékcserére.

F1: A sírból hozta vissza futamát Pérez 1

„Sok kilométert sikerült megtennem, és ez a legfontosabb” – folytatta a 31 éves pilóta. „Rengeteg potenciál rejlik az autóban, ugyanakkor sajnálom, hogy nem sikerült segítenem Maxnak a győzelemért vívott harcban.”

Pérez arra is kitért, hogy amint klappolni fog minden, hozni fogja a tőle elvárt szintet. „Meglesz az, amire a csapatnak szüksége van, ma újabb lépést tettünk meg előre. A versenytempónk is jobb volt, mint tegnap, sikerült tehát fejlődni, és innen kell tovább építkezni” – bizonygatta.

A Red Bull a konstruktőri bajnokság második helyéről várhatja a folytatást Pérez ötödik és Max Verstappen második helyének köszönhetően.