2021-re zöldbe öltözött Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok számára a szezonnyitó Bahreini Nagydíj szabadedzései majdnem felértek az előszezoni teszt meghosszabbításával, annyira keveset vezette két hete március közepén Szahírban az Aston Martint.

A német tempója nem is volt acélos pénteken, a második gyakorlást csak a 14. helyen zárta, 4 tizedmásodperccel lemaradva csapattársa, Lance Stroll legjobb idejétől.

“Igen sűrű nap volt! Megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésünkre álló időből. Szerintem minden kör segített, hogy hozzászokjak az autóhoz, és megtaláljam a ritmusom. Sok dolgot kipróbáltam, de még sokat ki kell próbálnom és megtanulnom, de ez jó móka” – mesélte Vettel.

Az 53-szoros futamgyőztes szerint bőven tud még javítani az idején, ha hozzászokik az autóhoz, a határokat is jobban feszegetheti majd. “Jelenleg egy kicsit hullámvasútszerű az egész: egyes kanyarokban nagyon jó vagyok, míg másokban nem. Remélem, hogy szombatra konzisztensebb leszek majd” – tekintett előre.