Bombaként robbant a hír tavaly, hogy két éves kihagyás után visszatér a Forma-1-be Fernando Alonso. 2005 és 2006 legjobbja a sportágtól távol töltött idő alatt sem tétlenkedett: megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, részt vett az indianapolisi 500 mérföldes versenyen, a Dakar-ralit pedig a 13. helyen zárta 2020 elején.

Alonso, aki idén nyáron lesz 40 éves, a sok különféle kihívás teljesítése után is úgy érzi, hogy az igazi otthona továbbra is a Forma-1. “A visszatérésem fő oka az, hogy úgy érzem, a legjobb formámban vagyok az elmúlt néhány évben. Úgy érzem, jobban vezetek, mint valaha” – mondta az Alpine versenyzője.

Alonso vallott, ezért tért vissza az F1-be 1

“Döntést kellett hoznom, hogy mi legyen a következő kihívás a Le Mans, Indy és a Dakar után. Úgy gondoltam, a Forma-1 lehet ez a hely. Azt éreztem, hogy van még itt keresnivalóm” – tette hozzá.

A kétszeres világbajnok februárban kerékpárbalesetével került be a hírekbe: Svájcban elütötték, állkapcsa eltört, de mindez nem hátráltatja majd a versenyzésben. Az idény végén Alonsóra majd újabb műtétek várnak, de addig titánlapokkal az arcában ül az Alpine A521 volánja mögé.

“Nem félek semmilyen kihívástól” – jelentette ki a 32-szeres futamgyőztes. “Néhány dolgot újra kell tanulnom és meg kell szoknom a kétéves kihagyás után, de vezetési téren, vagy a hétvégék megközelítésében semmi sem változott. Szerintem simán fog menni minden. Az elmúlt két évben nem otthon ültem, gyakorlatilag minden hétvégén versenyeztem.”