Csütörtök este derült ki, hogy a svájci Lugano környékén kerékpározás közben bukott Fernando Alonso, az Alpine kétszeres világbajnoka. A spanyolt kórházba szállították törések gyanújával.

A balesetről azóta kiderült, hogy délután 2 óra körül történt. A luganói rendőrség közleménye szerint egy szupermarket parkolójába beforduló autóssal találkozott Alonso. A gépkocsit vezető nő balra kanyarodás közben ért össze a spanyollal, aki egy álló kocsisor mellett haladt el éppen. Az értesülések szerint a pilóta el akarta kerülni az incidenst, emiatt nagyot fékezett. A kerékpár az autó jobb oldalának ütközött – értesült a Motorsport. Az Alpine megerősítette, hogy Alonso állkapcsának felső része eltört. A 39 éves pilóta mindvégig tudatánál volt, ahogy azt csapata is kiemelte esti közleményében. A spanyolt Bernbe, egy klinikára vitték.

Csapata közleménye szerint a pilóta már túl is van egy korrekciós műtéten, mely sikeres volt, de a következő 48 órában még vizsgálatok várnak a spanyolra, és pár napig mindenképpen pihennie kell, mielőtt újra edzésbe áll. Az Alpine azonban arra számít, hogy Alonso minden probléma nélkül részt vehet a március közepi előszezoni teszteken, illetve a jövő hónap végi évadnyitó Bahreini Nagydíjon.