Svájcban készült a Forma-1-es szezonkezdetre Fernando Alonso: a spanyol Lugano városa mellett kerékpározott több társával együtt, amikor elütötte egy autó – számolt be róla a La Gazzetta dello Sport.

A baleset után a kétszeres világbajnokot hamar kórházba szállították. Az első röntgenfelvételek alapján több csontja is eltörhetett a spanyolnak, de ezzel kapcsolatban hivatalos információ még nem érkezett. Ha ez igaz, akkor Alonsónak nagy eséllyel ki kell hagynia a szezonnyitó futamo(ka)t – erre egyébként már volt példa pályafutása során: 2015-ben az előszezoni tesztek során balesetezett, emiatt ki is kellett hagynia az első versenyt.

Csapata, az Alpine megerősítette az információkat, hozzátéve, hogy Alonso a tudatánál van, és péntek reggel további vizsgálatok várnak rá. A BBC F1-es szakírója, Andrew Benson Alonsóhoz közeli forrásokra hivatkozva állítja, hogy a pilóta állkapcsa eltört, és Bernbe szállítják egy, az ilyen sérülésekre specializálódott orvoshoz. Amennyiben újabb információ lát napvilágot Alonso állapotával kapcsolatban, arról mi is beszámolunk majd.