A Forma-1-es csapatok közül nyolcadikként a Haas mutatta meg, hogy is fognak kinézni 2021-ben. A külső radikálisan megújult, köszönhetően az új, orosz szponzornak, az Uralkalinak, mely a csapat hivatalos nevében is megjelenik. Ez a bemutató azonban eltért a többitől: míg az előző hét esetben a 2021-es autókat, vagy azok alapjait láttuk, addig az amerikai istálló tavalyi modelljüket, a VF-20-at matricázta újra és mutatta meg a nagyvilágnak.

Ez persze aligha meglepő, hiszen Gene Haas alakulatának nem alakult valami fényesen a téli szünet: idei F1-esüket, a VF-21-et  csak jövő héten, a bahreini előszezoni tesztek előtt tudják majd beindítani először a Ferrari szakembereinek segítségével. Túl sok változást azonban aligha érzékelhetünk a mostani és a március 12-én pályára lépő autók között, ugyanis a Haas bevallottan a 2022-es esztendőre koncentrál szinte minden erőforrásával.

„Kihívásokkal teli szezonnak nézünk elébe, ezt tudjuk. Felkészítettük magunkat erre. Mindent megteszünk idén a közép- és hosszútávú előrelépésért, a rövidtávú eredmények kárára. Ez jelenleg a tervünk” – árulta el korábban Günther Steiner csapatfőnök.

Ilyen lesz Mick Schumacher első F1-es autója 15

A csapat megújult pilótapárossal vág neki 2021-nek: Romain Grosjean és Kevin Magnussen helyére két újonc, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin érkezett.

Ilyen lesz Mick Schumacher első F1-es autója 16

Az orosz zászló motívumai egyébként nem sok helyen lesznek láthatóak az autón, és esetlegesen Mazepin sisakján kívül: a pilótának semleges színekben kell versenyeznie a Nemzetközi Sportdöntőbíróság határozata miatt. Ennek részleteiről korábban beszámoltunk:

Az eddig bemutatott idei Forma-1-es autókat ide kattintva tekintheted meg!