Sebastian Vettel szolgálataira az idei szezontól nem tartott tovább igényt a Ferrari, az Aston Martinnál folytatja pályafutását. A négyszeres világbajnok már bele is vetette magát a munkába, a csapatfőnök pedig nem győzi dicsérni a munkamorálját.

Az astonos munka elkezdésével párhuzamosan Vettel az otthonában is nagytakarítást kezdett, mintha meg akarna szabadulni mindentől, ami a Ferrarira emlékezteti.

Vettel az autógyűjteményét sem kímélte, egyszerre nyolc sportkocsit dobott piacra, köztük öt abszolút Ferrari-ritkaságot is. Egy szupersportkocsi-kereskedő jelezte az Instagramon (a képek lapozhatók), hogy a német őt bízta meg az autók eladásával.

Vettel eladja a 2016-os LaFerrariját, amelyben mindössze 490 kilométer van, de ugyanígy megszabadul egy 2004-es Enzótól is, amely mindössze 1790 kilométert futott. Az eladásra kínált Ferrarik között van egy 1996-os F50 6940 kilométerrel az órájában, illetve egy F12tdf és egy 458 Speciale is.

Ha kíváncsi vagy az autókra a Vezess alábbi cikkeiből megismerheted őket:

Vettel nem tartogatja tovább a 2009-es Mercedes-Benz SL65 AMG Black Seriesét és a 2010-es Mercedes-Benz SLS AMG Gullwingjét sem, de ugyanígy piacra dobott egy 2002-es BMW Z8 Roadstert is.