Noha zsinórban hét éve egyetlen csapat sem volt képes legyőzni a Mercedest, a címvédő az idei szezonnak is nagyon óvatosan fut neki. Azt már tudjuk, hogy talán gond van az idei motorral, de a mérnökök félnek attól is, hogy talán az autó sem sikerült jól, mert elfeledkeztek valamiről.

“Úgy tűnik, minden simán megy, és reméljük is, hogy tényleg így van” – mondta James Allison, a Mercedes technikai igazgatója. “De az év eleje mindig nehéz. Folyamatosan ott motoszkál a fejünkben, hogy biztos nem felejtettünk el valamit?”

Az idei szezonban a szokásosnál kevesebbet változnak az autók, ez a Mercedes felkészülési ritmusát is befolyásolja. “Általában teljesen új alkatrészeket tesztelnénk: összeszerelnénk őket, aztán beépítenénk az autóba.”

“Idén inkább menedzsment jellegű feladataink lesznek, vagyis gondoskodnunk kell például arról, hogy mindig megfelelő számú pótalkatrészünk legyen. Csak olyan dolgokat fogunk tesztelni, amelyek változtak, nem pedig az egész autót.”

“Ez teljesen más ritmust jelent, ezért bizonytalanodunk el folyamatosan. Természetesen így is sok dolgunk van, sok mindent kell duplán vagy akár triplán ellenőriznünk a szezon rajtja előtt.”