Habár a 2020-as szezonhoz képest nem sok helyen módosíthatnak autóikon a Forma-1-es csapatok, a munka és a fejlesztések nem álltak le a téli szünetben sem. A Mercedes is új erőforrással készül az idei évadra, ám a csapat állítása szerint gondok merültek fel. Erről bővebben a címvédők motorjaiért felelős Hywel Thomas beszélt.

“Tudjuk, hogy problémáink vannak, de rengeteg tervünk van arra, hogy mindet meg is oldjuk. Biztos vagyok benne, hogy az első versenyre készen állunk majd” – jelentette ki a szakember egy videóban. A Mercedes dolgát megnehezíti azonban, hogy csak korlátozott időt tölthet erőforrásuk a próbapadon, a szabályok ugyanis már erre a területre is kiterjednek.

“Ez azt jelenti, hogy minden egyes próbapados teszt számít, és biztosra kell mennünk, hogy produktívak vagyunk, és minden órában megtudunk valamit a motor teljesítményéről és megbízhatóságáról. Emellett ez az első olyan tél, ahol úgy készülünk, hogy idén csak egyszer fejlesztjük a motort az év során” – emelte ki Thomas.

A Mercedes tavaly is hasonlóan kommunikált a téli időszakban: a riválisokat és a Forma-1-es közösséget azzal hitegették, hogy erőforrásuk problémás, és nem sikerült jól. Végül a korábbi években tapasztaltnál nagyobb fölénnyel nyerték meg mindkét bajnoki címet.

Szerinted mennyire mond igazat a Mercedes?
Ezúttal tényleg előfordulhat, hogy problémáik lehetnek
9% (91)
Ugyan, ez csak a szokásos altatás
85% (878)
Nem tudom
6% (67)