Könnyen lehet, hogy hamarosan egy új Forma-1-es csapat nevével kell megismerkednünk: felbukkant ugyanis a színen a Monaco F1 Team, mely közleményben tudatta a nagyvilággal, hogy csatlakozna a motorsport királykategóriájához.

A projekt mögött egy Salvatore Gandolfo nevű üzletember áll, aki nem először próbálja megvetni a lábát az F1-ben: 2019-ben az alsóbb kategóriákban szereplő Camposszal fogott össze, azzal a céllal, hogy 2021-ben már a rajtrácson legyenek. Ám sem a tárgyalások nem alakultak megfelelően, az akkori lelkesedést pedig lehűtötte a koronavírus-járvány, a szabályváltoztatások elhalasztása és az, hogy minden újonnan beszállónak 200 millió dollárt kell befizetnie a Forma-1-nek, hogy a mezőny része lehessen. Az indoklás szerint ezzel bebizonyíthatja a többi istálló számára, hogy pénzügyileg biztos lábakon áll, és nem mennek csődbe pár szezont követően.

Stefano Domenicali, a Forma-1 januárban színre lépő új főnöke azonban a napokban arról beszélt, hogy bizonyos esetekben hajlandóak lehetnek a hatalmas összeg befizetésétől eltekinteni. Ennek természetesen a monacóiak is megörültek.

“Úgy gondoljuk, hogy a Forma-1 vezérigazgatójának, Stefano Domenicalinak kijelentései, melyek a belépődíjról való lemondásról szólnak, a jó irányba való előrelépést jelenti. Nagyra értékeljük Stefano és a Nemzetközi Automobil Szövetség nyitottságát, és készek vagyunk megtenni a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy véglegesítsük a jelentkezésünket” – áll közleményükben.