Sokan egészen korán felismerték Sebastian Vettel tehetségét: a német 2007-ben kezdte Forma-1-es karrierjét a BMW Sauber beugrósaként, de a szezont már a Toro Rossóval fejezte be, és nagy lehetőség kínálkozott alig pár futammal az ifjonc háta mögött, de azt nem használta ki.

Erről Norbert Haug, a Mercedes korábbi motorsportfőnöke beszélt. A csillagos márka akkoriban még a McLaren és egy-két kisebb csapat motorszállító partnereként volt érdekelt a Forma-1-ben. Haug nemrég egy interjúban elárulta, annak idején, amikor már látszott, hogy Fernando Alonso és Lewis Hamilton közös botránya után a spanyol távozni fog, megkereste Vettelt.

F1: Majdnem összejött a Hamilton-Vettel-páros 1

Norbert Haug

“Ki tudja, hogy alakult volna a Forma-1 történelme, ha akkor megegyezésre jutunk” – tette fel költői kérdését. “A Forma-1 csúcsán egy alkalommal mindenki mindenkivel egyezkedik, csak vannak, akik ezt nem ismerik be” – árulta el.

Vettel végül maradt a Toro Rossónál, ahol megszerezte első futamgyőzelmét, majd a Red Bull-lal négy bajnoki címig jutott. A McLaren és a Mercedes kapcsolata 2014 végén megszakadt, ám az idei szezontól újra együttműködik a két márka. Haugot ez örömmel tölti el. “Nagyszerű és sikeres 15 évünk volt a McLaren-Mercedes Ezüstnyilak volánjánál Häkkinennel, Coultharddal és később Hamiltonnal.”

“Nagyon boldog lennék, ha ugyanez újra megtörténne. Andreas Seidl tudja, hol a dobogó legfelső foka, és azt is, hogyan kell odajutni” – utalt a McLaren csapatfőnökére Haug.