Nem indul zökkenőmentesen a 2021-es Forma-1-es szezon: még csak január van, de a koronavírus-járvány miatt két futamot máris el kellett halasztani. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az évad első futamát Ausztrália helyett Bahreinben rendezik, a Kínai Nagydíjat pedig ugyan hivatalosan egy meg nem nevezett későbbi időpontra halasztották, valószínűleg nem fogják megrendezni idén sem.

A módosítást azonban a csapatoknak is meg kellett szavazni. A járványhelyzet miatt sokaknál nem volt kérdés, hogyan döntenek, egyedül a McLaren volt az, aki a versenytársakkal szemben próbált kitartani az eredeti versenynaptár mellett, állítja a GPFans.

A wokingiak döntése mellett szól, hogy a bajnokság második felében több triplázás is lesz, azaz három egymást követő versenyhétvégén is dolgozni kell. A módosított menetrend miatt ez azt jelenti, hogy 16 hét alatt 12 nagydíjat zavarnának le, ha nem módosítják tovább az idei kalendáriumot. Mindez az utazásokkal együtt már túlságosan is megterhelő lehet a csapattagok számára, az egészségük rovására mehet. Ilyen hangok egyébként már a tavalyi erőltetett menet során is felütötték a fejüket.

Mindezek ellenére csak a McLaren állt ellen a naptármódosításnak – sikertelenül. “Egy dolog kristálytiszta részünkről, amit egyértelműen jelezni fogunk a Forma-1-nek: a triplázások nem fenntarthatóak” – jelentette ki Andreas Seidl csapatfőnök még a tavalyi Orosz Nagydíjon.

“Ez nagyon kemény az embereink számára. Egyszerűen túl sokáig vannak távol az otthonuktól, a családjuktól, ezért mi teljesen ellene vagyunk” – mondta akkor, a hírek szerint pedig tartotta is a szavát.