Forma-1-es karrierjének új fejezetét kezdi Sebastian Vettel 2021-ben: a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok az Aston Martin színeiben fog versenyezni – pedig nem sokon múlott, hogy újra Red Bull-overállt öltsön magára idén.

A németet nemrégiben a csapatváltással és a jövővel kapcsolatban kérdezte az amerikai RACER magazin. Vettel nem kertelt, őszintén elmondta, hogy a tavalyi egész éves szenvedés, a maranellói szerződéshosszabbítás elmaradása és a koronavírus-járvány miatt elgondolkodott a visszavonuláson is.

“Ezek talán mindannyiunkra igazak. A történések mindent más perspektívába helyeztek: nem csak az a kérdés, hogy csapatot vált-e az ember vagy sem, vagy hogy valami teljesen mást csinálunk” – utalt a COVID-19-re Vettel.

“Személy szerint eléggé racionális vagyok ezekben a dolgokban. Előretekintve nem látom magam a Forma-1-ben 40 éves koromban” – árulta el a most 33 éves pilóta. “Van még pár jó évem, de nem gondolkozom tíz vagy annál is több évben, az ilyenekkel tisztában kell lennie az embernek.”

“Azok után, amit elértem a sportban, volt időm és lehetőségem gondolkodni, mit akarok csinálni a továbbiakban. Azóta már tudjuk, mi lett ennek az eredménye, meglátjuk, hogyan alakul” – tekintett előre az Aston Martinnal közös kalandra a német.