Habár a szabályok befagyasztása miatt nem sok területen változtathatnak a 2020-as versenygépeken, a csapatok többsége azért biztosan tart majd egy hivatalos autóbemutatót. Eddig azonban nem kapkodták el még annak a bejelentését sem, hogy megmondják, mikor mutatják meg a nagyvilágnak, mivel is szállnak versenybe 2021-ben. Eddig mindössze az Alpine ideiglenes festésében gyönyörködhettünk.

Az Alfa Romeo megtette az első lépést: idei Forma-1-es autójukat, a C41-est február 22-én mutatják be Varsóban. A helyszínválasztás nem véletlenül esett a lengyel fővárosra: itt található főszponzoruk, az ORLEN olajvállalat központja. A pilóták terén nem lesz változás, továbbra is Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi hajt hétről hétre a pályára a színeikben, míg Robert Kubica harmadik számú versenyzőként segíti a csapatot.

A C41-es modell neve kilóg a sorból, a 2020-as autót ugyanis C39-nek nevezték. Ám a C40 nem fog kimaradni a sorból, mert az a 2022-es versenygép neve lesz. A különös névanomália magyarázata az eltolt szabályváltoztatásban keresendő: a svájci központú csapat a C40-es nevet az új szabályok szerint épülő autónak adja majd, azok pedig eredetileg idén léptek volna érvénybe.