Egy héttel ezelőtt az Alpine már elkezdte felcsigázni a Forma-1-es közösséget azzal, hogy megvillantotta új fényezését néhány pillanatra egy videón. A homályos képek alapján csak sejteni lehetett, hogy milyen külsőt kap Fernando Alonso idei versenygépe, de az elérhető információk alapján mindenki egy alapvetően kék autóra számított.

Ehhez képest kisebb meglepetést okozott az istálló azzal, amikor csütörtök délelőtt egy fekete alapszínű versenygép számítógépes grafikáját tették közzé. A Renault Forma-1-es csapata január 14-én változott át minden felületen Alpine-ná, egyidőben a Renault globális stratégiai terveit bemutató Renaulution (a Renault és a forradalom szavakból alkotott szójáték) nevű online rendezvénnyel.

F1: Meglepő külsőt kapott Alonso autója 2

A bemutatón később előkerült az Alpine igazi F1-es autója is, az A521-es. Laurent Rossi Alpine-vezér elmondta, hogy a végső fényezés leleplezésére csak a következő hónapban kerül sor.

F1: Meglepő külsőt kapott Alonso autója 3 F1: Meglepő külsőt kapott Alonso autója 4

Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója elmondta, az Alpine elkötelezett a Forma-1 iránt, motorsportos tevékenységük pedig a korábban bejelentett Le Mans-i projekt mellett bővülni fog egy új elektromos versenyautó kifejlesztésével, melyet a Lotusszal közösen hajtanak végre.

A Forma-1-es csapatban már a hivatalos márkaváltást megelőzően óriási átalakulások zajlottak le: távozott például a csapatfőnök, Cyril Abiteboul.