Nem búcsúzott szépen a Forma-1-től Romain Grosjean: a Haasszal versenyző francia pilóta nem vehetett részt a 2020-as szezon utolsó két futamán, miután súlyos balesetet szenvedett a Bahreini Nagydíjon. A pilóta közel fél percet töltött a lángok között a kettészakadó autóban, de csodával határos módon túlélte az incidenst.

Bal kézfeje azonban komolyabban megégett: az elmúlt időszakban a sérült részt az orvosok folyamatosan ápolták, végig be volt kötve a terület. Ugyan néhány órára Grosjean megszabadulhatott a bandázstól, ám az idő többségében bőre le volt fedve.

A napokban azonban a gyógyulás új szintjére lépett a francia: állítása szerint már nem kerülnek vissza a kötések, és szabadabban mozgathatja bal kezét. Annak állapotáról egy közeli képet is közzétett: előre szólunk, hogy a látvány nem szép, egyeseknek felkavaró lehet.

Romain Grosjean lassan, de biztosan halad a gyógyulás útján: a Bahreini Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett francia…

Közzétette: F1 and more – 2021. január 12., kedd

Grosjean kezét a balesetnél egy tűzálló nomex anyagból készült kesztyű védte, ám annak ellenállóképessége is véges, ezért sérült meg a kézfeje. A felszerelés így is remek munkát végzett: a pilóta szerint a jelenleg látható hegek többsége nyomtalanul eltűnik majd.