A 2020-as Forma-1-es szezont a tervezetthez képest jelentősen át kellett variálni a koronavírus-járvány miatt, de a 2021-es versenynaptár megalkotásakor úgy terveztek, hogy idén már minden futamot gond nélkül megtartanak. Így alig három hete hivatalosan is megerősítették, hogy a mezőny 23 nagydíjhelyszínre kíván ellátogatni.

Ez a terv azonban valószínűleg nem fog összejönni, ugyanis már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj megrendezése is veszélyben forog a még mindig fennálló vírushelyzet miatt. Egyes források már tudni vélik azt is, hogy a melbourne-i futamot elhalasztják, esetleges pótlására pedig az év végén kerülhet sor.

Eközben a Holland Nagydíj szervezői is belengették, hogy törölhetik a versenyt. A felújított zandvoorti pályára 1985 után tavaly először látogatott volna el a Forma-1, ám a szervezők nem vállalták nézők nélkül a rendezést.

F1: Újabb futam megrendezése került veszélybe 2

A helyzet idén sem változott: Jan Lammers korábbi F1-es versenyző, a futam főszervezője elmondta, hogy bíznak a koronavírus elleni vakcinákban, és abban, hogy csökken a fertőzések száma. “A Max [Verstappen – a szerk.] miatti lelkesedésnek is köszönhető a nagydíj. Csak úgy tudjuk megszervezni a versenyt, ha van közönség is, nézők nélkül nem lehetséges” – jelentette ki.

Ugyan a jelenlegi helyzet és az előrejelzések alapján a vírus még sokáig mindennapjaink része lehet, de Lammers bizakodó. “Nem gondoljuk, hogy ez így jó, és a FOM osztotta ezt a nézetet. A versenyt közönséggel kellene megrendezni, és ez szerintem így is fog történni” – tekintett előre. A Holland Nagydíjra a jelenlegi versenynaptár szerint szeptember 5-én kerülne sor.