Sergio Perez hétről hétre bizonygatja, hogy helye volna az energiaitalosoknál, miközben a Red Bull-nevelés Alexander Albon alulteljesít a Racing Pointban ülő mexikóihoz képest is. A 2021-es ülés nélkül álló Perez a Forma-1-es Szahíri Nagydíjat megnyerte, ehhez potenciális jövő évi munkaadói is gratuláltak.

“Jó teljesítményt nyújt, de még mindig Alexre fókuszálunk” – árulta el Christian Horner, az osztrákok csapatfőnöke Abu-Dzabiban. “Sergiónak folytatnia kell azt, amit eddig csinált. Remek munkát végez, jól reklámozza magát.”

F1: Együtt tequilázott a Red Bull-főnök Perezzel 2

Christian Horner

A mexikói tényleg nem bíz semmit a véletlenre, hiszen Hornert és Helmut Markót, a Red Bull motorsportfőnökét is ünnepelni hívta győzelme után. “Üzenetet küldött, és megkérdezte, lenne-e kedvem tequilázni. Rendes volt tőle” – árulta el a csapatfőnök.

Perez a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt az egyéni pontverseny negyedik helyén áll 125 ponttal, míg Albon csak a nyolcadik 93 egységgel. A mexikói mindezt úgy érte el, hogy koronavírus-fertőzés miatt ki kellett hagynia a két silverstone-i versenyt, az első bahreini versenyen pedig a hajrában motorhiba miatt biztos dobogós helyet bukott el, amelyet épp a Red Bull-pilóta örökölt meg. 

Kit látnátok szívesen a Red Bullnál 2021-ben?
Perezt
96% (726)
Albont
4% (27)