Sergio Perez megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét a Szahíri Nagydíjon, új csapata azonban még nincs 2021-re. Valószínűbb, hogy nem is lesz, ebben az esetben a mexikói 2022-ben újult erővel térne vissza.

A Red Bullnak 2021-re még csak egy ülése foglalt, Alexander Albon sorsáról a szezonzáró után születik döntés. Talán Perez is versenyben van ezért az ülésért, talán nem, mindenesetre ha hívnák, a mexikói azonnal igent mondana.

“Majdnem az összes csapatfőnök gratulált, köztük Helmut is. Nagyon örültem neki” – válaszolta Perez arra a kérdésre, hogy a Red Bulltól is gratuláltak-e a szahíri győzelme után.

“Valamikor a mostani hétvégét követően döntenek. Nem tudom, milyen döntés születik, de amúgy is év vége van. Sokat vártunk már, egy-két újabb hét nem sok mindenen változtat. Egy verseny ugyanakkor nem változtatja meg az életedet.”

Perez szerint a helyére érkező Sebastian Vettel nagyszerű döntést hozott, amikor elfogadta Lawrence Stroll ajánlatát. “A búcsú általában soha nem szép, ez viszont egy szép búcsú. A múlt vasárnapi különleges nap volt számomra, örülök, hogy ilyen magasságban távozhatok.”

“Seb nagyszerű döntést hozott, egy olyan csapatba érkezik, amely tele van igazi versenyzőkkel. Jó időszak vár rá, jól fogja magát érezni, és semmi kétségem afelől, hogy a csapat egyike lesz a legerősebbeknek jövőre. Egész biztosan fantasztikus autója lesz.”