A Szahíri Nagydíj leintése óta téma, hogy George Russellnek már jövőre el kellene foglalnia Valtteri Bottas helyét, ha nem akarja őt elveszíteni a Mercedes. A fiatal angol beugróként már az időmérőn is éppen csak lemaradt a pole-ról, a versenyen pedig meggyőzőbb volt finn csapattársánál.

Pletykák szerint a Red Bull is figyeli a Russell szerződésével kapcsolatos helyzetet, a csapatnak lenne is rá forrása, hogy a jövő egyik nagy reménységét kivásárolja a riválistól.

Ha Russell nem megy a Red Bullhoz, valószínűleg kénytelen lesz még egy évet lehúzni a Williamsnél a mezőny végén, mert Bottasszal már hónapokkal ezelőtt szerződést hosszabbított a Mercedes. Vagy mégis lehet esélye a gyors előléptetésre?

“A versenyzőkkel kapcsolatos terveinket már régen lefixáltuk a következő szezonra” – jelentette ki Toto Wolff csapatfőnök. “George-nak szerződése van a Williamsszel, nekünk szerződésünk van Valtterivel. A Mercedes tiszteletben tartja a szerződéseket.”

“De sose lehet tudni. Csak azokra az információkra támaszkodhattunk, amelyek akkor rendelkezésre álltak. George ott lesz az autónkban – előbb vagy utóbb.”

Nemrég rámutattak, hogy Bottas Instagram-profiljáról eltűntek a Mercedesre, Russell Twitter- és Instagram-oldaláról pedig a Williamsre utaló hivatkozások, akármit is jelentsen vagy ne jelentsen ez. Részletek itt: