George Russell beugróként helyettesítette Lewis Hamiltont a Szahíri Nagydíjon, ha a Mercedes nem bénázta volna el a versenyét, azonnal futamgyőzelmet is ünnepelhetett volna. Toto Wolff csapatfőnök a verseny után kijelentette, hogy Russell személyében “új csillag született”, amit persze az érintett sem hagyott szó nélkül.

Russell már jövőre szeretne átülni a Williamsből a Mercedesbe. Az egyetlen probléma, hogy a csapat már régen szerződést hosszabbított Valtteri Bottasszal, talán abban bízva, hogy Hamiltonnal is gyorsan sikerül megegyezni. Ez viszont azóta sem történt meg, így a Mercedesnél van ugyan jelenleg szabad ülés, de az nagy valószínűséggel Hamiltoné lesz.

“Toto szemszögéből nézve remélhetőleg okoztam neki egy kis fejfájást. Nemcsak 2022-re, hanem akár egy korábbi időpontra is” – fogalmazott bátran és kissé sejtelmesen Russell.

“A Mercedes nagyon szorosan követte az egész karrieremet, ez remélhetőleg egy újabb lépés a létrán.”

Vad pletykák szerint már bizonyíték is lehet arra, hogy a Mercedes meghozta a döntést Bottas menesztéséről. Az állítólagos bizonyíték az lenne, hogy Bottas Instagram-profiljáról eltűntek a Mercedesre, míg Russell Twitter- és Instagram-oldaláról a Williamsre mutató linkek és hivatkozások – vagyis egyelőre azért nem állnak túl acélos lábakon ezek az elméletek.

Amennyiben Hamilton nem gyógyul ki a koronavírus-fertőzésből, Abu-Dzabiban is Russell helyettesíti majd, aki nagyon szeretne még egy esélyt. “Vihetne tovább a lendület, és valami igazán jóra lehetnék képes ezen a héten. De várjuk ki a végét!” – mondta Russell.