Bahreini horrorbukása után nem vállalja a kockázatot, hogy induljon a Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjon Romain Grosjean.

“Nagyon szomorú, de nem tudok részt venni az utolsó versenyemen Abu-Dzabiban, és nem lehetek a csapatommal” – idézi a franciát csapata, a Haas közleménye. “Mindent megpróbáltunk, amit csak tehettünk az orvossal, hogy rendbe hozzuk a kezem, de a versenyzéssel járó kockázatok túl magasak a gyógyulás szempontjából. Ezért úgy döntöttünk, hogy nem versenyzem. Ez az egyik legnehezebb döntés az életemben, de minden bizonnyal az egyik legbölcsebb. Hiányozni fog a csapat, de a továbbiakban is támogatom őket.”

F1: Hivatalos, Grosjean kihagyja a szezonzárót 1

“Nagyon sajnálom, hogy Grosjean kihagyja az utolsó haasos futamát” – mondta Günther Steiner csapatfőnök. “Abban azonban mindannyian egyetértünk, hogy a legjobb utat kell követnie a múlt vasárnapi baleset után, ami a gyógyulását illeti. Romain kivételes bátorságról tett tanúbizonyságot az elmúlt napokban, tudjuk, mennyire vissza akart térni a VF-20-as kormánya mögé Abu-Dzabiban, mi is ezt szerettük volna.”

A szakember hozzátette: “Romain a kezdetektől fogva hitt a Forma-1-es projektben, elkötelezte magát mellettünk még azelőtt, hogy egyáltalán autót építettünk volna. Kétségtelen, hogy az eltökéltsége és a befektetett energiája segített abban, hogy elérjük mindezt fiatal Forma-1-es csapatként. Örökké hálásak leszünk ezért a hitért és elkötelezettségért. Gene Haas és a magam részéről, a Haas teljes egészével együtt a legjobbakat és teljes felépülést kívánunk neki.”

Grosjean helyét a szezonzárón is a Szahíri Nagydíjon helyére beugró Pietro Fittipaldi foglalhatja el. A francia számára, ha minden jól megy, ezzel nem ért még véget a Forma-1-es kaland: Toto Wolff garanciát vállalt, hogy ha más nem ad neki lehetőséget, Grosjean egy napon tesztelheti a Mercedes egyik F1-es versenygépét.