Amíg Charles Leclerc elképesztő idővel a negyedik helyre kvalifikált a Ferrarival a Forma-1-es Szahíri Nagydíjra, csapattársa, Sebastian Vettel már a Q2-ben kiesett. A négyszeres világbajnok még a szombati szabadedzésen is akadályokba ütközött, motort is kellett cserélni az autójában.

„Nem annyira” – felelte a kérdésre, mennyire tartotta őt vissza az erőforráscsere. „Az egyenesekben nyilván veszítettünk, valószínűleg nem sikerült úgy szélárnyékhoz jutnunk. A középső szektorban azonban szenvedtem, és elég szoros volt, mi pedig eléggé lemaradtunk” – utalt a kiesés okára.

„Senki nem volt előttem a második próbálkozás során, így az kárba veszett. Okosabbak is lehettünk volna a helyezkedéskor. Örülök azért, hogy a motorcsere után egyáltalán ki tudtunk menni, a fiúk remek munkát végeztek” – dicsérte szerelőit a négyszeres világbajnok.

Vettel hozzátette, ma már jobbnak érződött a Ferrari, mint a pénteki második edzésen, az akkori csetlés-botlását egyszeri kisiklásként jellemezte. A német a 13. rajtkockából indulhat a vasárnapi, 87 körös versenyen.