Továbbra sem döntött a Red Bull Alexander Albon sorsáról, noha a jövő hétvégén véget ér a 2020-as szezon. A thai-brit versenyző immár másfél éve vezet az élcsapatnál, de nem igazán tudta felvenni a ritmust, főleg nem Max Verstappennel. Korábban hasonló helyzetben Danyiil Kvjatot és Pierre Gaslyt is visszafokozta az energiaital-gyártó, Christian Horner azonban arról nyilatkozott a Szahíri Nagydíj hétvégéjén, ez nem járható út Albon esetében.

„Nem hinném, hogy szerepel Franz [Tost, AlphaTauri-csapatfőnök – szerk.] terveiben, úgyhogy ha nem maradhat a Red Bullnál, egy évig kénytelen lesz a kispadon ülni” – mondta pilótája jövőjéről a Red Bull csapatfőnöke. „Még mindig a lehetőségen van a fókusz, van még hátra két verseny idén. Az előző hétvégén ráadásul jó munkát végzett, dobogóra állt, már másodjára az F1-ben, és a mostani hétvégét is jól kezdte.”

F1: Albonnak a kispad marad, ha kirúgják 1

„A következő két hétvégén még bizonyíthatja, hogy ő a megfelelő ember arra, hogy a másik autót vezesse Max mellett. Minden lehetséges támogatást megadunk neki, hogy elérhesse a célját” – zárta rövidre a kérdést.

Horner nyilatkozata azt sugallja, hogy az is előfordulhat, hogy megtartja Albont a Red Bull, más esetben viszont Sergio Pérez vagy Nico Hülkenberg érkezhet a csapathoz – közülük a Racing Pointtól az év végén távozó mexikói több alkalommal, legutóbbi hétfői sajtótájékoztatóján szögezte le, hogy a Red Bull az utolsó lehetősége, máskülönben egy évre szünetre vonul.