A koronavírusos Lewis Hamilton távollétében az év legszorosabb időmérő edzését hozta a Forma-1-es Szahíri Nagydíj szombati napja: Valtteri Bottas mindössze 26 ezredet vert a hétszeres világbajnokot helyettesítő George Russellre. Ezzel a finn idei ötödik és pályafutása 16. pole-ját szerezte, míg brit 37. nagydíjhétvégéjén először kapott ki házon belül egykörös tempóban. A Mercedesek mögött szokás szerint Max Verstappen lett a harmadik a Red Bull-lal.

Az interjúkat Paul di Resta korábbi F1-es pilóta és 2010-es DTM-bajnok készítette az első három helyezettel.

Valtteri Bottas (Mercedes, 1.): „Egészen más volt a helyzet ma, csak a saját dolgomra akartam koncentrálni, és így is tettem. Csapatként remek szombatot zártunk, örülök a pole-nak, ugyanakkor nem volt könnyű ezt kihozni az autóból. Olyan érzés, mintha egy Mickey egér-pályán mennénk, szóval meglátjuk, mi lesz majd holnap.”

George Russell (Mercedes, 2.): „Nagyon kemény volt, sok mindent kellett tanulnom, sok mindenhez kellett hozzászoknom. Eleinte nagyon idegen volt az autó, nagyon másképp kell vezetni. El kellett felejteni mindazt, amit a Williamsnél tanultam, és újratanulni, hogyan kell ezt az autót vezetni. Az utolsó edzés után már annak is örültem, hogy a Q3-ig eljutottam” – utalt arra a brit, hogy a zárótréningen csupán a hetedik időt autózta.

„Elégedett vagyok, de sajnálom, hogy lemaradtam a pole-ról, de ha valaki azt mondja nekem a múlt héten, hogy második leszek, nem hittem volna el! Valtteri évek óta gyűri Lewist, és tudjuk, mennyire nagyszerű Lewis, így elégedett vagyok azzal, hogy az utolsó percben felzárkóztam Valtteri mögé. Meglátjuk, mi lesz holnap.”

Max Verstappen (Mercedes, 3.): „Jó időmérőnk volt. Nagyon rövid a kör, nincs sok kanyar. Amennyire csak lehetett, próbáltam közel maradni a Mercedesekhez, talán a megszokottnál közelebb is vagyunk. Holnap más gumikon rajtolunk majd, érdekes lesz látni, hogy kifizetődő lesz-e számunkra. De ahogyan azt már korábban is mondtam, nincs veszítenivalónk.”

A várható, George Russell elleni csaták kapcsán a következőket tette hozzá a holland: „Kemény lesz. Ahol csak lehet, muszáj előnyhöz jutnom, de majd holnap eldől. Várom már, és habár köridők tekintetében közel vagyunk egymáshoz, ez nem lesz könnyű menet.”