Romain Grosjean a múlt vasárnapi, csodás meneküléssel zárult balesete után pénteken tartott először sajtótájékoztatót. A francia versenyző részletesen beszélt azokról a gondolatokról, amelyek átfutottak az agyán a becsapódás után.

“Soha nem kerített hatalmába a pánik. Matematikailag pontosan tudtam, hogy mit kell tennem” – fogalmazott Grosjean. “Fogalmam sincs, hogy ez velem született képesség, vagy tanulással és edzéssel fejleszthető. De ez mentett meg.” És persze a glória, amelynek bevezetése ellen annak idején tiltakozott. “Csak a buta emberek nem képesek változtatni a véleményükön. A glória nélkül soha többé nem ülhetnék versenyautóba.”

Grosjean azt állítja, a baleset előtt azért vágott keresztbe a pályán, mert nem látta Danyiil Kvjatot. “Nagyon jól gyorsítottam ki az 1-es kanyarból. Abban a pillanatban senki nem volt a jobb oldalamon. A pálya bal oldalán sok törmeléket láttam, belenéztem a tükörbe, és senkit nem láttam jobbra. Ott láttam egy rést, egy lehetőséget. Egyetértek azzal, hogy meglehetősen agresszíven változtattam irányt.”

F1: Meglepő vallomás Grosjeantól a balesetéről 2

“Mindent figyelembe véve nem volt akkora őrültség, amit tettem. Az F1-ben használt tükrök nem a legjobb technológiát jelentik, Danyiil a holtteremben volt. Esélyem sem volt arra, hogy észleljem, ezért jött a gondolat, hogy húzzak jobbra.”

Ha az állapota megengedi, Grosjean szeretne rajthoz állni Abu-Dzabiban. “Ez volt az életem. A karrieremet a célvonalon szeretném befejezni, és nem azzal a bahreini nappal. Ha nem jön össze, az is rendben van, lesznek még más versenyeim is.”

“A bal kezem napról napra jobban mozog, de még nagyon dagadt. A fájdalmat amúgy jól bírom: idén elestem a konyhában, két ujjamat saját magam rántottam helyre. Csak a lázat nem bírom: két fok plusz, és meghalok” – viccelődött Grosjean.