A Haas szerdán végre bejelentette, amit mindenki várt, Mick Schumacher az amerikai csapatnál mutatkozhat be a Forma-1-ben. A német versenyző többéves szerződést írt alá.

A bejelentés után gyorsan kiderült, hogy Mick Schumacher a 47-es rajtszámmal versenyez majd (csapattársa, Nyikita Mazepin a legutóbb Marcus Ericsson által használt, de már szabad 9-est választotta). “A 4-es és a 7-es az a két szám, amit igazán szeretek” – mondta. A 4-es a Forma-3-ban volt a rajtszáma, míg a 7-es apja, Michael Schumacher hét vb-címe miatt nőtt a szívéhez.

Mivel mindkettő foglalt (a 4-est Lando Norris, a 7-est Kimi Räikkönen használja), Schumacher inkább összerakta a kettőt. “A 47 volt a legjobb választás. Ha a családunk születésnapjait összeadjuk, az is 47-re jön ki, szóval ez is csak megerősítette, hogy ezt kellene választanunk.” Mick Schumacher szerdán letudta az üléspróbát a Haas bahreini garázsában.

A Forma-1 1950 óta íródó történetében 15. alkalommal fordul egyébként elő, hogy az apa után a fia is eljut a csúcskategóriába. Az eddigiek közül mindössze két páros volt, amelyben apa és fia is világbajnok tudott lenni.

A Hill családhoz három vb-cím került, az apa, Graham, 1962-ben és 1968-ban diadalmaskodott, míg fia, Damon az 1996-os idényben nem talált legyőzőre.

Rosbergék “csak” két F1-es világbajnoki trófeát birtokolnak, Keke 1982-ben egyetlen futamgyőzelemmel nyerte meg a vb-t, míg fia, Nico 2016-ban hatalmas csatában győzte le csapattársát, az azóta hétszeres világbajnok brit Lewis Hamiltont.

Gilles és Jacques Villeneuve is emlékezetes páros: a tragikus balesetben 1982-ben elhunyt kanadai Gilles Villeneuve nem jutott el a világbajnoki diadalig, fia azonban 1997-ben a csúcsra ért.

Schumacher a felvétel idején még csak egyéves Mickkel: