Romain Grosjean a csodával határos módon túlélte a Bahreini Nagydíjon történt balesetét: a 221 km/h-s korlátba csapódást, illetve a lángok között töltött 28 másodpercet megúszta enyhébb égési sérülésekkel.

A francia versenyző vasárnap este óta kórházban van, és ugyan úgy volt, hogy kedden kiengedik, még egy éjszakát bent kell töltenie – írta a The Race.

“Ez nem visszaesés, az orvosok nagyon elégedettek az állapotával” – mondta Günther Steiner csapatfőnök. “Csak arról van szó, hogy jobb egy éjszakával tovább maradni, hogy gyorsabb legyen a gyógyulás.”

Grosjeant a Szahíri Nagydíjon Pietro Fittipaldi helyettesíti majd, Abu-Dzabiban viszont visszaülne az autóba utolsó haasos versenyére. “Ez most a célja, Abu-Dzabiban újra versenyezni szeretne” – erősítette meg Steiner. A már enyhe erősítő edzéseket végző Grosjean legfrissebb kórházi bejelentkezésében azt írta, hogy “még mindig elég lassú a gépelésben”, de jól halad a gyógyulása.

A Haastól a szezon végén Grosjean és Kevin Magnussen is távozik, Nyikita Mazepin érkezését már bejelentette a csapat. Az orosz csapattársa 99,99 százalékos valószínűséggel Mick Schumacher lesz jövőre.