Romain Grosjean vasárnapi baleseténél súlyosabbat évek, sőt talán évtizedek óta nem lehetett látni a Forma-1-ben. A Haas versenyzője 221 km/h-s sebességgel csapódott a szalagkorlátba, menekülése előtt 28 másodpercet töltött a lángok között. És ezt az egészet felesége és három gyermekének édesanyja, Marion is végignézte.

Grosjean felesége az Instagramon írt hosszú bejegyzést a benne kavargó érzésekről. “Természetesen nem aludtam éjjel. Őszintén szólva, nem is igazán tudom, mit írjak. Csak azt tudom, hogy írni jó, mindig segít nekem” – kezdődik a bejegyzés.

“Nem akarok hazudni, ma reggel nem jönnek könnyen a szavak. Ezen biztos nevetni fog, mert ő aztán tudja, mennyire szeretek beszélni. Ő, akinek mindig olyan sokat írok.”

“Aztán még azt sem tudtam, milyen fotót tegyek ki. Melyik fotót tartsam meg tegnapról? A lángokat? Őt, ahogy megmentői tartják a karjukban? Az autó roncsait?”

“Kicsit hülyeségnek tűnhet, de ezt választottam. Mert mindketten ugyanazt a pólót viseljük a GP2-es bajnoki címéről. Azt, amelyikben néha még ma is alszom. Jobb lett volna, ha a ‘bajnok’ szó helyett a ‘szuperhős’ van rajta, de legfeljebb megcsináltatjuk. A gyerekeknek, mert nekik így magyaráztuk el az elmagyarázhatatlant.”

Marion Grosjean emellett köszönetet mondott az orvosi autó személyzetének, Kevin Magnussennek, sőt még Jules Bianchi családjának is. “Köszönöm a gyerekeimnek, akik miatt képes volt kimászni a tűzből. Köszönöm a bátorságát, az elszántságát, az erejét, a szerelmét, és a kemény edzéseit, amelyek valószínűleg életben tartották. Nem egy, hanem több csoda is történt tegnap.”

Grosjean közben újabb képpel jelezte a Twitteren, hogy remekül érzi magát, várhatóan kedden kiengedik a kórházból. A hétvégén Pietro Fittipaldi helyettesíti majd a Haasnál.