Lewis Hamilton mercedeses szerződése idén kifut, az angol pedig a sikerek, a küszöbön álló hetedik világbajnok siker ellenére sem siet a hosszabbítással. Bár ő és a főnök, Toto Wolff is mindvégig arról beszélt, hogy szeretnék a közös folytatást, a 35 éves angol a Török Nagydíj csütörtöki sajtónapján arra utalt, hogy az új szerződésébe új dolgokat is belevinne.

„Ha hiszik, ha nem, még én sem tudom a válaszokat arra, hogy mit is szeretnék csinálni” – mondta az újságíróknak.

„Úgy gondolom, hogy a szerződésem alapjai a lehető legjobbak ami a struktúrát, az időgazdálkodást, a körülöttem lévő stábot illeti. Mindig keresem, hogyan lehetne még javulni, hogyan lehetek még eredményesebb, hogyan nyújthatnék még többet a partnereinknek, hogyan adhatnék még többet a csapatnak.”

„Nyilván könnyű lenne egyszerűen aláírni valamit, aztán menni tovább, anélkül, hogy végiggondolnánk, mi lesz később. Határozottan tudom, hogy szeretnék a Mercedesszel maradni. Szeretném segíteni őket a változtatások keresésében, az autóik zölddé tételében, a villanyosításban. Szeretném ezen az úton segíteni a Mercedes. Sok mindent kell még átbeszélnünk.”

„Szerintem ez következik majd, amikor a mostani munkát elvégeztük, bár semmi sincs kőbe vésve. Pillanatnyilag nem érzem azt, hogy itt a vége. Úgy érzem, hogy még mindig van hova javulni – imádom a versenyt, imádom a kihívást, és nem hiszem, hogy ez a közeljövőben változna.”

A brit bulvárlap, a Daily Mail egyébként úgy tudja, a magasztos célok mellett Hamilton azért a piszkos anyagiak terén is rámenős, ezekről állítólag már sikerült megegyezniük, az angol még három évet vállalhat a Mercedesnél, amiért összesen 120 millió fontot (15,8 milliárd Ft) kér és kap. Tegyük hozzá, az F1-es versenyzői szerződések részleteit nagyon-nagyin kevesen ismerik, a legtöbb ilyen infó ügyes tipp vagy puszta találgatás.