A Ferrari luxusproblémával „küszködik”, neveltjeik közül idén hárman is remekül szerepeltek-szerepelnek a Forma-2-ben – Mick Schumacher vezeti a bajnokságot, Callum Ilott mögötte a második és még az orosz tehetség, a jelenleg ötödik Robert Svarcman lemaradása sem behozhatatlan.

Mindhárman ígéretes versenyzők, ám az F1-be csak egyikük juthat el 2021-ben, a Ferrari-partner Haasnál csak egy ülést szerezhet nekik a Scuderia. Az F1-es szaksajtó hetek óta tényként kezeli, hogy Schumacher lesz a választott, de a Ferrari főnöke, Mattia Binotto azt állítja, még nem hozták meg a döntést.

„Nem hiszem, hogy a (Forma-2-es szezonzáró) bahreini vagy az abu-dzabi versenyig várunk, szerintem pár héten belül meghozzuk a döntést. Ahogy már mondtuk, nincs elég hely mindhármuknak. Úgy gondolom, mindhárman szépen teljesítenek a Forma-2-ben. Még be kell fejezniük a szezont, most a következő, bahreini versenyekre koncentrálnak. Mindannyian versenyben vannak a bajnoki címért, ami nagyon fontos számukra.”

Még nem biztos a kis Schumi F1-es bemutatkozása 1

Svarcman, Ilott, Schumacher

„Lesz még lehetőségük az első szabadedzésen vezetni Abu-Dzabiban, talán még az ifjoncteszten is pályára lépnek, de a döntésünket arra alapozzuk majd, eddig hogyan szerepeltek, hogyan fejlődtek, mekkora potenciál van bennük.”

„A cél nem az, hogy egyszerűen benyomjuk őket a Forma-1-be, hanem az, hogy egy napon a Ferrarinál vezessenek, a vörös autóba üljenek, az, hogy milyen úton jutnak el oda, kevésbé fontos. Lesz olyan, aki már jövőre F1-es autót vezet, a többieknek pedig másféle lehetőségeket szervezünk.”

A Forma-2-es bajnoki éllovas, egyben a legértékesebb névvel bíró Schumacher úgy érzi, ő készen áll az F1-es bemutatkozásra.

„Az elmúlt években végig az volt a célom, hogy jobb versenyzővé váljak, és elégedett is vagyok a fejlődésemmel. Ezért érzem úgy, hogy most már egyértelműen készen állok a Forma-1-re.”

„Mindig is nagyon szerettem volna F1-es pilóta lenni, mindent ez cél határoz meg számomra. Egyelőre viszont a Forma-2-re koncentrálok, két hétvége áll még előttünk, szeretném erősen zárni az idényt. Vezetem a bajnokságot, és szeretném, ha így lenne a végén is.”