A Haas mindkét versenyzőjétől megszabadul a szezon végén, Romain Grosjeannak és Kevin Magnussennek is mennie kell. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az amerikai csapat merészet húz, és két újoncot hoz a Forma-1-be: Mick Schumachert, illetve a vastag pénztárcával rendelkező Nyikita Mazepint.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke már korábban is célozgatott arra, hogy akár két újonca is lehet a csapatnak, de egyre konkrétabbnak tűnik ez az irány.

“Még nem döntöttünk arról, hogy két újoncot igazolunk-e, de megoszthatom a gondolataimat erről” – mondta Steiner.

“Beszélgettünk már erről, a kockázatokról, illetve a lehetőségekről. Két újonc természetesen kockázattal jár: nincs tapasztalatuk abban, hogyan kezeljék az adatokat, és még sok ilyen hasonló dolog. Maguknak kell boldogulniuk, és ebben benne van, hogy félrecsúszik valami.”

“A csapat számára előny viszont, hogy olyan irányba indulhatunk velük, amilyenbe csak akarunk, és aztán együtt fejlődhetnek a csapattal. Az, hogy még nem volt ilyen, nem jelenti azt, hogy nem is működhet. De benne van a pakliban, hogy rosszul sül el, ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül.”

“Ha végül két újoncra szavazunk, azt úgy fogjuk tenni, hogy előtte alaposan átgondoltuk a dolgot.”