Miután tavasszal bejelentették, hogy a Ferrari nem hosszabbít vele szerződést, Sebastian Vettel pályafutása legrosszabb szezonját produkálja idén. A négyszeres világbajnok csak küszködik az olasz alakulatnál az utolsó évében, de a 2019-ben melléje került ifjonc, Charles Leclerc így sem kívánja kritizálni a németet.

„Nehéz éve van Sebnek, mert ez az utolsó szezonja a Ferrarinál. Azonban versenyzőként és emberileg is sokat fejlődtem. Nagy hatással volt rám a csapattal végzett munkája, az értékelései, a visszajelzései. Nagyon professzionális, és mindenki tiszteli őt” – mondta német Sport Bildnek.

„Bár volt pár incidensünk a pályán, végig megmaradt a kölcsönös tisztelet. A lehető legjobbakat kívánom neki az új kalandhoz!” – utalt arra, hogy Vettel jövőre az Aston Martin pilótájaként folytatja.

A négyszeres bajnok felfedezője, a Red Bull-motorsportfőnök Helmut Marko úgy véli, a csapatváltás jót tesz majd Vettelnek.

„Sebastian számára mindennek klappolnia kell az autóval, különben elkezdi túlgondolni a dolgokat” – mondta az idei küszködés kapcsán. „Ezért is volt annyi gondunk vele 2014-ben, Daniel Ricciardo mellett, persze a Red Bull sem volt akkor nyerő autó, a Mercedes messze előttünk járt.”

„Viszont amikor Sebastian egy tud lenni az autóval, szinte verhetetlen. Ha a Mercedes-technikával megtömött Aston Martin fekszik neki, újra csodát láthatunk majd, igaz, a saját érdekünkben azt remélem, hogy nem így lesz” – magyarázta az osztrák.