A múlt vasárnapi Emilia-romagnai Nagydíjat nagyjából a Mexikói Nagydíj idején rendezték meg, Sebastian Vettel pedig egy évvel ezelőtt éppen azon a futamon állt utoljára dobogóra.

Azóta egy teljes év telt el úgy, hogy a négyszeres világbajnok nem állhatott a dobogón, márpedig ekkora szünet a pályafutása legeleje óta soha nem fordult elő vele. Vettel 2007 augusztusában, a Magyar Nagydíjon mutatkozott be, első győzelmét és dobogóját 2008 szeptemberében szerezte meg.

Vettel valójában nem is volt dobogóesélyes: egyetlen kört sem töltött el azóta az első három hely valamelyikén. Miközben Vettel egy éve dobogó nélkül áll, Charles Leclerc háromszor is járt eredményhirdetésen.

Lewis Hamilton Imolában idén kilencedszer nyert, vagyis jó úton jár afelé, hogy megdöntse egyéni legjobbját (11 győzelem). Ha a hátralévő összes versenyt megnyerné, beállítaná Vettel és Michael Schumacher 13 győzelmes rekordját.

Daniel Ricciardo 31. alkalommal állhatott a dobogón Imolában, ezzel ausztrálként beállította a háromszoros világbajnok Sir Jack Brabham rekordját.