Hivatalos verziót még nem mutattak be, de a Forma-1-es csapatok képviselői már a múlt hétfőn láttak a 2021-es versenynaptár tervezetét, melyben az eredetileg idénre tervezettek, valamint az új belépő Szaúd-Arábia együtt 23 fordulót ad ki.

A koronavírus-járvány miatt egyelőre kiszámíthatatlan, mennyit tarthatnak majd meg ebből, de ha mindet, az nagyon nem lesz jó, figyelmeztet a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

„Nem feledjük, hogy rendkívüli időket élünk. Tényleg lesz 23 verseny? Tényleg túl leszünk a koronavírus-járványon, mire jövő március végén visszatérünk? Ki tudja?” – mondta.

„De 23 hétvége nagyon sok. Én is inkább versenyre megyek, mint tesztelésre, de a szerelőknek ez hatalmas kihívás lesz. Másokhoz képest nem épp optimális körülmények között utazzák keresztül-kasul a világot. Hétfőtől ott lenni a versenypályán, ez összesen 23 hét távol az otthontól. Ez már a határán van annak, hogy bevessünk egy második stábot, meg kell vizsgálnunk a dolgot” – folytatta.

A csapatok jó ideje figyelmeztetnek, hogy húsz hétvége felett az utazó dolgozóikat a kiégés fenyegeti, amire legfeljebb a rotáció lehet megoldás, ám ez költséges dolog, amit igazából csak a tehetősebb alakulatok engedhetnek meg maguknak.