Miközben a Mercedes idén zsinórban hetedik konstruktőri világbajnoki címét húzta be – megdöntve ezzel a Ferrari eddigi rekordját –, valamint Lewis Hamilton újabb győzelme is garantált velük, addig a Scuderia rég látott gyenge teljesítménnyel a világbajnokság 6. helyén áll, közelebb az üldöző AlphaTaurihoz, mint az előttük álló csapatokhoz.

Charles Leclerc tavaly karácsonykor egészen 2024 végéig szóló szerződést írt alá a Ferrarival, de egyelőre nem bánja ezt, ahogy a Mercedeshez sem akar átülni.

„A Mercedes nagyszerű munkát végez, nagyon tisztelem ezért őket. De inkább a Ferrarinál maradnék, ahol mindent megteszek azért, hogy a csapat visszakerüljön az őt megillető helyre” – mondta a monacói a német Sport Bildnek.

A Ferrari leggyengébb pontja idén a motor, a tavalyi, trükkös erőforrást az FIA ellenőrzései, szigorításai után alaposan „le kellett butítani”. Leclerc azt mondja, még Mercedes-motort sem szeretne a háta mögé.

„Nem, nem! A Ferrarinál vezetek, és nagyon büszke is vagyok arra, hogy egy ilyen legendás Forma-1-es csapat versenyzője vagyok. Pillanatnyilag csakis azt akarom, hogy a mi motorunk, a mi csapatunk kerüljön az élre, és meggyőződésem, hogy sikerülni is fog ez.”