Jövőre visszatér a Forma-1-be Fernando Alonso, kétéves kihagyására való tekintettel pedig egyik filmes napját is beáldozta a Renault, hogy a spanyol vezethesse a csapat 2020-as autóját. Úgy tűnik azonban, hogy egyébként sem maradt más választása az enstone-i alakulatnak, ugyanis meggátolták, hogy Alonso pályára gördüljön a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat követő, újoncoknak szervezett gyakorláson.

A szabályzat kimondja, csak olyan versenyző vehet részt a teszten, aki legfeljebb két F1-es futamon indult korábban (ezzel szemben Alonso neve mellett 311 rajt szerepel), ezért a Renault a riválisokhoz fordult azért, hogy kivételezéshez jusson. „Együttműködő szellemre lettünk figyelmesek, és hittünk benne, hogy sikerülhet. Egy csapat azonban az utunkba állt: a Racing Point” – összegezte a tapasztalatokat Cyril Abiteboul az olasz La Gazzetta dello Sportnak.

F1: Megnehezítették Alonso visszatérését 1

A kétszeres világbajnok a hétvégi Emilia-romagnai Nagydíjra elkísérte a Renault-t, többek között a pályabejáráson is részt vett. „Örülök, hogy visszatérhetek. Otthonról is folyamatosan a csapattal voltam, de az érzés nem ugyanaz” – nyilatkozott ezzel kapcsolatban a spanyol Movistarnak. „Fontos listánk az elvégzendő teendőkről erre a hétvégére.”

„Balszerencse ebben a sportban, hogy nem tesztelhetsz, legfeljebb csak szimulátoron. Jövőre minden versenyzőnek mindössze másfél nap áll majd a rendelkezésére az előszezoni teszten, így nehéz lesz felkészülni” – jegyezte meg a Racing Point vétója kapcsán. A Renault így is megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy Alonso a lehető legjobb formában térhessen vissza: jövő héten két napig a 2018-as gépet fogja tesztelni Bahreinben.