Sebastian Vettel érkezése miatt Sergio Pereznek távoznia kell a Racing Pointtól, a mexikói egyelőre nem talált magának új Forma-1-es csapatot 2021-re. Alexander Albonnak kifelé áll a rúdja a Red Bulltól, Perez pedig nagyon szeretné megkaparintani a thai versenyző helyét.

Az más kérdés, milyen esélyei lehetnek: vannak, akik szerint a mexikói személye egyáltalán nem illik a Red Bull arculatához, míg mások szerint lenne logika a szerződtetésében. A pénz, amit a szponzorain keresztül hozna, sose jön rosszul, és a tapasztalata alapján valószínűleg Max Verstappennel is képes lenne tartani a lépést.

Perez az Emilia-romagnai Nagydíj előtt inkább óvatosan beszélt az esélyeiről. “Jelenleg nem zárom ki őket” – fogalmazott a mexikói. “Amíg nem tesznek bejelentést, addig opciót jelentenek, ahogy ez igaz a többi hasonló csapatra is. De ahogy telik az idő, úgy marad egyre kevesebb lehetőség a következő szezonra.”

Pereztől megkérdezték, elfogadná-e a második számú versenyző szerepét Verstappen mellett. “Ezen még nem gondolkoztam igazán. A második számú státuszt a pályán osztják. Nagyon meglepődnék, ha egy csapat úgy köszöntene egy érkezőt, hogy máris második számú vagy. De nem tudom, hogy működnek a dolgok a Red Bullnál.”

Ha Albonnak mennie kell, biztosan nem elődje, Pierre Gasly kerül a helyére, a francia jövőre is az AlphaTaurinál marad. Fel sem merült komoly jelöltként. “Nem vagyok csalódott emiatt, egyszerűen csak meglepődtem” – mondta Gasly.

“Seb nyert egy futamot a Toro Rossóval, én vagyok az egyetlen másik, aki szintén nyert versenyt. Sebet aztán előléptették a Red Bullhoz, és nyert négy vb-címet a csapattal. Szóval azt kell mondanom, meglepett, hogy még csak nem is számoltak velem.”