Majdnem biztos, hogy jövőre már nem Alexander Albon lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál, arról azonban egyelőre csak találgatni lehet, hogy ki lesz a befutó. Az már biztos, hogy a monzai Olasz Nagydíjon győztes Pierre Gasly nem kap még egy esélyt a nagycsapatnál, jövőre is az AlphaTaurinál vezet.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, hogy soha nem is volt opció második esélyt adni a francia versenyzőnek.

“Pierre nagyszerű munkát végzett, kiválóan teljesít az AlphaTaurinál. Jól érzi magát az autóban, ebben a környezetben nem befolyásolja a nyomás és a magas elvárások” – magyarázta Horner. “Csapatként az AlphaTauri is változott, ez a felállás jól működik.”

“Az a feladatunk, hogy esélyt adjunk Alexnek az ülése megtartására. Amikor tavaly csatlakozott a Red Bullhoz, a teljes szezont nézve több pontot szerzett Pierre-nél. Mi értelme lenne, ha most megint cserélnénk?”

“Úgy gondolom, hogy az autónk sokkal nehezebben kezelhető, mint az AlphaTaurié. A hátsó rész sokkal érzékenyebb, és ez megnehezíti a versenyzők dolgát. Max jól boldogul ezzel, de mások küszködnek vele. Alex az AlphaTauriban nagyjából ugyanúgy teljesítene, mint Pierre.”